AWARE [SYSTEMS]
AWare Systems, , Home Imaging / TIFF / TIFF en LibTiff Mailing List Archief / FAQ
AWare Systems on-line

Home
Custom development
Imaging
    TIFF
        TIFF bestandsformaat FAQ
        BigTIFF
        TIFF Tag Referentielijst
        TIFF Tag Viewer
        LibTiff Mailing List Archief
            Recente threads
            Recente mails
            FAQ
        TIFF Links
    Datamatrix
    Custom development
TechTalks
Company
Links

Talen

  English version
  Nederlandse versie

Contact

Informatie: info@awaresystems.be
Helpdesk: support@awaresystems.be
Verkoop: sales@awaresystems.beNew Datamatrix sectionValid HTML 4.01!TIFF en LibTiff Mailing List Archief, FAQ

Index

Vraag 1. Hoe kan ik in deze list posten?
Vraag 2. Waarom worden sommige URLs als gewone platte tekst getoond? En waarom verwijzen sommige andere naar locaties die verschillen van de getoonde platte tekst URL?
Vraag 3. Kunnen jullie de oude ongeldige links in mijn signatuur laten verwijzen naar mijn nieuwe stek?
Vraag 4. Waarom zie ik zo weinig gebrekkige quoting stijl in de recente boodschappen? Zijn er dan echt zo veel mensen die mooie en aangenaam leesbare mails schrijven?
Vraag 5. Waarom verzorgt en publiceert AWare Systems dit archief?
Vraag 6. Overwegen jullie om ook andere archieven te verzorgen en publiceren?
Vraag 7. Ik vind de LibTiff bibliotheek en/of dit archief heel nuttig!

Vraag 1. Hoe kan ik in deze list posten?

Alleen abonnees kunnen in deze list posten. AWare Systems onderhoudt en publiceert het mailing list archief, maar niet de eigenlijke mailing list. U kunt zich hier abonneren.

Vraag 2. Waarom worden sommige URLs als gewone platte tekst getoond? En waarom verwijzen sommige andere naar locaties die verschillen van de getoonde platte tekst URL?

Het TIFF mailing list archief herbergt meer dan 10 jaar mailing list activiteit. De meeste URLs die een paar jaartjes oud zijn, zijn niet langer geldig. Zo'n hoop dooie links, dat is frustrerend voor gebruikers, en onaangenaam voor spiders. Daarom controleert ons content management systeem deze URLs regelmatig. Dooie URLs worden als gewone platte tekst weergegeven, en enkel valide URLs resulteren in HTML links.

Sommige URLs zijn niet langer geldig, maar het originele document naar hetwelk ze verwezen, staat nog steeds ergens on-line, en die locatie is ons bekend. In dit geval wordt de originele URL getoond in de tekst, en laten we het 'href' gedeelte van de link naar de nieuwe, correcte locatie verwijzen.

Vraag 3. Kunnen jullie de oude ongeldige links in mijn signatuur laten verwijzen naar mijn nieuwe stek?

Ja, dat kunnen we. Als u een regelmatige poster bent, en de URL in uw oude signatuur is ongeldig geworden, laat ons dan weten welke oude ongeldige URL moet linken naar welke nieuwe locatie. Bedenk echter dat we er ons natuurlijk wel graag van verzekeren dat uw verzoek legitiem is.

Merk op dat we de originele tekst niet kunnen of willen veranderen. De oude URL in de originele tekst veranderen zou niets anders zijn dan archiefvervalsing. De URL waarnaar word gelinkt echter, namelijk het 'href' gedeelte van de HTML link waarnaar gebruikers en spiders worden verwezen, wordt niet beschouwd als deel van de originele platte tekst boodschap, dus enkel dat gedeelte kunnen we veranderen en laten verwijzen naar de nieuwe locatie van het document of de site.

Vraag 4. Waarom zie ik zo weinig gebrekkige quoting stijl in de recente boodschappen? Zijn er dan echt zo veel mensen die mooie en aangenaam leesbare mails schrijven?

Het TIFF mailing list archief wordt op dit ogenblik manueel bijgewerkt. We veranderen natuurlijk nooit de echte inhoud van een boodschap, dat spreekt vanzelf. Maar we schaffen bijvoorbeeld wel het overbodige quoten van complete boodschappen af. We verwijderen ook Yahoo of MSN webmail signaturen, en hier en daar werken we de quoting aanduiding bij en voegen lege lijnen toe om de leesbaarheid te bevorderen. Het belangrijkste is het manueel nagaan van thread verwantschappen, en het verbeteren daarvan, waar onze code de bal mis sloeg.

Als een mailing list abonnee op de meest gebruikelijke manier op een boodschap antwoordt vanuit z'n mail client, dan word dit antwoord enkel verzonden naar de originele poster, niet naar de mailing list. Meestal is dat een gemiste kans om de bruikbaarheid van het archief te vergroten. De ontvanger kan vervolgens beslissen om op een meer verantwoorde manier om te gaan met deze waardevolle data, en kan de mailing list opnieuw invoegen in het lijstje ontvangers of 'recipients'. Dit verklaart veel van de 'gaten' in gearchiveerde threads. Waar mogelijk reconstrueren we de ontbrekende boodschappen uit quotes in mails die wel werden gearchiveerd, wanneer we vervolgens manueel de threads verbeteren, om zo leesbaarheid en thread logica te herstellen. Aan boodschappen die op deze manier worden gereconstrueerd, word een 'Editor's note' toegevoegd waarin dit duidelijk word vermeld.

Deze manuele controle is de reden waarom threads vanaf mei 2000 en later zoveel duidelijker zijn, en veel vlotter leesbaar. Terloops, de datum in vorige zin wordt bijgewerkt door ons content management systeem naarmate dit werk vordert. Hier kunt u dus steeds aflezen hoe het er mee staat.

Oudere boodschappen zijn er dikwijls veel slechter aan toe. Niet alleen is er heel veel verkeerd geplaatste en/of redundante quoting, en slechte quoting markering, maar bovendien zijn veel boodschappen verminkt doordat ze uit veel verschillende en dikwijls gebrekkige archieven zijn gepuurd. Er zijn zelfs gaten van vele maanden in het archief, waar geen bron voor werd gevonden. We werken aan verder herstel, verbeterde quoting en thread verwantschappen en dergelijke. Als u in het bezit bent van een archief dat geheel of gedeeltelijk overlapt met een ontbrekende periode, vernemen we dat graag.

Vraag 5. Waarom verzorgt en publiceert AWare Systems dit archief?

Eenvoudig omdat we het de moeite waard vinden. Het archief is een gigantische bron van TIFF en LibTiff gerelateerde kennis. In de loop der jaren hebben heel wat erg gerespecteerde grote namen bijdragen geleverd.

Sam, Frank, Andrey en vele anderen hebben al die tijd voor de code gezorgd. Zij bieden deze open code gratis aan, ten bate van de gemeenschap, en dat waarderen wij. Dat is reden genoeg om heel graag een eigen bescheiden bijdrage te leveren.

Vraag 6. Overwegen jullie om ook andere archieven te verzorgen en publiceren?

Jawel. Er gaat nog heel wat werk in het TIFF mailing list archief kruipen. Maar we overwegen zeker wel om op termijn ook mailing list archieven van andere grafische bestandsformaten en codecs te verzorgen. Als u zo'n mailing list beheert en u bent eventueel ge´nteresseerd, geef ons dan een seintje, we nemen deze mogelijkheid graag met u door. Bemerk wel dat we er op korte termijn geen nieuw archief kunnen bijnemen, en bemerk a.u.b. ook dat we deze service alleen kunnen aanbieden aan andere mailing lists die handelen over grafische bestandsformaten en/of hun codec.

Vraag 7. Ik vind de LibTiff bibliotheek en/of dit archief heel nuttig!

Dan kunt u overwegen om dat kenbaar te maken en Libtiff alsook het mailing list archief te steunen door ernaar te linken vanuit uw eigen pagina's. De volgende HTML code, die u eenvoudig kunt kopiŰren en in uw eigen HTML code kunt plakken, kunnen we aanbevelen:

<a href="http://www.simplesystems.org/libtiff/">LibTiff, een gratis open source TIFF codec</a><br>
<a href="http://www.awaresystems.be/imaging/tiff/tml.nl.html">TIFF en LibTiff mailing list archief</a><br>

Indien u naar ons linkt vanop engelstalige pagina's, kan u wellicht beter de HTML code gebruiken die staat vermeld op de engelstalige versie van deze pagina. Alvast bedankt!