AWARE SYSTEMS
Programmeur te huur
Home

Over mijzelf

Mijn naam is Joris Van Damme. Ik heb enkele imaging codecs gebouwd in C++, hergebruik open source voor een paar andere, en heb daar een raamwerk bijgevoegd ter ondersteuning van diverse beeldbewerking functionaliteit. Als u mij graag wilt inhuren, is het wellicht daarom. Mijn zaak heet AWare Systems. Ik doe contracting en consulting jobs, voornamelijk programmeren in beeld data analyse en conversie projecten.

De verwerking van beelden en gerelateerde bestanden in een informatie stroom kent dikwijls twee grote problemen. Het aantal beeld gerelateerde bestandsformaten is vrij groot. Wanneer een bepaald proces beeldbestanden produceert en het volgend proces bouwt daarop verder, is er dikwijls geen goede formaat optie die beide ondersteunen. Dan is een extra conversie stap benodigd. Dit kan een heel vervelend probleem worden wanneer een bepaald proces slechts inadequate, weinig voorkomende of voorbijgestreefde formaten ondersteund.

Het tweede grote probleem is dat bij het verwerken van beelden de informatie die hoort te worden doorgegeven dikwijls niet beperkt blijft tot de uitdrukkelijk aanwezige raster data. Benodigde extra informatie dient soms te worden afgeleid van beeld eigenschappen zoals raster afmetingen, of ingesloten EXIF gegevens. Extra informatie kan besloten zitten in tags of markers, soms zit ze in bijkomende bestanden met verwante bestandsnamen, en soms zit extra informatie in de bestandsnaam zelf. Dikwijls kan benodigde extra informatie alleen worden bekomen uit een visuele interpretatie van de raster beelden. Zo kan een blanco of specifiek gekleurd blad in een reeks van pagina scans een bepaalde betekenis hebben. Of de extra data kan in barcodes zitten, eventueel kan OCR benodigd zijn.

Ik bouw voor u op maat software om uw gegevens om te zetten van de beschikbare staat in de staat waarin u ze nodig heeft. Ik kan eindgebruiker applicaties leveren, of een API waar eender welke andere programmeer oplossing op kan verder bouwen. Ik bouw zelf op mijn bestaande bibliotheek van codecs en toegevoegde beeldverwerkingsfunctionaliteit, en wil u op die manier graag snel en efficiënt van dienst zijn.

Als dit u iets zegt, dan kan u mij best per email contacteren op info@awaresystems.be.

Ik onderhoud en publiceer ook wat documentatie rond een paar imaging codecs en bestandsformaten en dergelijke.