AWARE SYSTEMS
Imaging / TIFF

TIFF bestandsformaat

TIFF bestandsformaat FAQ
Veel gestelde vragen omtrent het TIFF bestandsformaat.

BigTIFF
Het BigTIFF bestandsformaat is een lopend project dat de creatie van een volgende versie van het TIFF formaat beoogt. Het is met name de bedoeling om de 4 gigabyte grens te doorbreken. Deze pagina bevat een overzicht van het formaat ontwerp.

TIFF Tag Referentielijst
Een referentielijst van alle gekende baseline, extended, en private TIFF tags. Van elke tag zijn de basiseigenschappen (zoals code, naam, LibTiff naam en datatype) opgenomen en wordt een korte beschrijving gegeven. Verder is er een handige zoekfunctie voorzien, alsook de mogelijkheid voor eigenaars van private tags om informatie over hun tags te laten opnemen.

TIFF Tag Viewer
AsTiffTagViewer is een gratis TIFF Tag Viewer voor Windows toepassing. Met de viewer kunt u de tags/velden (code, data type, count en value) van elke individuele TIFF-pagina bekijken en analyseren. AsTiffTagViewer is voor elke professional een onmisbaar hulpmiddel bij de diagnose van TIFF-bestanden. Gebruik AsTiffTagViewer bijvoorbeeld om problematische bestanden te analyseren wanneer een klant meldt dat uw software een bepaald TIFF-bestand weigert te lezen of dit slecht weergeeft.

LibTiff Mailing List Archief
AWare Systems onderhoudt en host het archief van de LibTiff mailing list. LibTiff is een open source TIFF bibliotheek. Op een bepaald ogenblik waren er nog slechts stukken en brokken van het oorspronkelijke archief her en der verspreid over het web, in verschillende formaten, met grote leemten tussen de beschikbare periodes en bovendien behept met foutieve threadrelaties en een grote hoeveelheid spamberichten. Wij vonden het nodig om dat waardevolle archief zo goed mogelijk te reconstrueren en het in zijn vernieuwde vorm opnieuw ter beschikking te stellen van de TIFF community. Vandaag melden wij niet zonder trots dat wij ook de hostsite zijn voor het TIFF-archief.

TIFF Links
Deze sectie bevat een lijst links naar de TIFF spec en andere interessante TIFF bestandsformaat en TIFF imaging gerelateerde sites.